Čtrnáct dní

Konečně je tady říjen a já vybírám zbytek našetřené dovolené. Tomuto měsíci na řece nejvíce věřím a podle zkušeností z předešlých let je toto období pro místní kapry tím nejlepším. Teplota vody k mé nelibosti se stále pohybuje kolem dvanácti stupňů. Ale ani to mě nedokáže odradit a nesnižuje to mé natěšení.

Čtrnáct dní
Konečně je tady říjen a já vybírám zbytek našetřené dovolené. Tomuto měsíci na řece nejvíce věřím a podle zkušeností z předešlých let je toto období pro místní kapry tím nejlepším. Teplota vody k mé nelibosti se stále pohybuje kolem dvanácti stupňů. Ale ani to mě nedokáže odradit a nesnižuje to mé natěšení.
Třikrát za den v pravidelných intervalech lodí zavážím kila vařené kukuřice a pelet, aby se šupináči zdrželi na mém lovném místě. Hned první den se mi daří vytáhnout menšího kapříka a oranžovou koiku přes sedm kilo. Takže vše vypadá jak má, ryba se krmí a já doufám v parádní chytačku. Další tři dny bez záběru mi berou vítr z plachet. Přestávám krmit a na dva dny mizím od vody. Po návratu a opětovném prokrmení se mi opět hned první den daří dostat na břeh krátkého kulatého šupíka se sedmi kily, paráda. Znovu se jedná asi o náhodnou rybu, protože čtyři dny se hlásiče ani neozvaly. Rozhodnutí je jasné, ryba nežere, takže ještě jeden den a balím. Mám z léta spousty restů, takže zbytek dovolené věnuji pracovní činnosti.
Poslední den se najednou ozve hlásič, už jsem ani nevěřil. Kapřík osm kilo je zakončením mého snažení. Nástrahy na které se mi podařilo přemluvit neaktivní rybu byly Elite strawberry a Banana a dokonce i jejich kombinace.

Ryba se podařila, takže děkuji Vltavo. Žabák

Menu

volejte +420 731 613 162

Náš web potřebuje ke svému správnému fungování soubory cookies, pokračováním v prohlížení souhlasíte s jejich používáním. Více informací o nastavení zde.